ΤΡΕΙΣ ΨΗΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή

“Η πιο ευτυχισμένη στιγμή; Τώρα. Τώρα… πάντα. Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή.”

Στο έργο παρακολουθούμε τρεις γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά και ίδιες. Η γηραιότερη, 92 ετών βλέπει τη ζωή της να τελειώνει. Η πιο νέα, στα 26 της, με όλη την έπαρση της νιότης της, δεν μπορεί να ανεχτεί τη συμπεριφορά της ηλικιωμένης. Η άλλη γυναίκα, 52 ετών, δεν ανέχεται τη συμπεριφορά της μικρότερης προς τη μεγαλύτερη. Φροντίζει λοιπόν να της υπενθυμίζει ότι αυτό που αντικρίζει δεν είναι τίποτα άλλο από το ίδιο της το μέλλον.

Ο Άλμπι με σκληρότητα αλλά και με χιούμορ παρουσιάζει τον άνθρωπο και την πορεία του στη ζωή. Όλα αυτά που δείχνουν σημαντικά όταν είσαι νέος και τόσο ασήμαντα καθώς μεγαλώνεις. Όλα εκείνα που η έπαρση της νιότης αγνοεί, αλλά όσο μεγαλώνεις τα εκτιμάς.

Το έργο “Τρεις Ψηλές Γυναίκες” είναι αισιόδοξο ακριβώς γιατί είναι σκληρό και αληθινό. Ο άνθρωπος μπορεί πραγματικά να ζήσει μοναχά όταν θα έχει αντιληθφεί τη θνητότητά του, μόνο τότε μπορεί να υπάρξει αληθινά και ουσιαστικά.

“Όλα μου τα έργα μιλάνε για ανθρώπους που έχασαν το καράβι, που ξόδεψαν τη νιότη τους, που έφτασαν στο τέλος της ζωής τους μετανιώνοντας για πράγματα που δεν έχουν κάνει, αντί για πράγματα που έχουν κάνει. Πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι ζούνε τη ζωή τους, λες και δε θα πεθάνουν ποτέ.” – Έντουαρντ Άλμπι (1928-2016)

Το έργο ανέβηκε από τον ΘΟΚ το 1998 με τις Τζένη Γαϊτανοπούλου, Αννίτα Σαντοριναίου και Στέλα Φυρογένη. Σήμερα οι δύο από τις τρεις ηθοποιούς συμμετέχουν ξανά σε άλλους ρόλους μαζί με τη Νιόβη Χαραλάμπους.

Συντελεστές
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Μάριος Μεττής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Ανδρέου
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλούκα
Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου
Φωτισμοί: Χρήστος Γωγάκης
Οπτική Επικοινωνία: Rockthedog

Ηθοποιοί: Αννίτα Σαντοριναίου, Στέλα Φυρογένη, Νιόβη Χαραλάμπους, Γιάννης Καραούλης

Πληφορορίες
Πρεμιέρα: Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 20:30
Παραστάσεις: 13-15, 20-22, 27-29 Ιανουαρίου στις 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Κρατήσεις: 96951314