Συναυλία Ross Daly – Κέλυ Θωμά

Σε μια μοναδική συναυλία ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά θα μας μεταφέρουν σε ένα μαγικό μουσικό κόσμο μέσα από τις συνθέσεις τους, που είναι επηρεασμένες από διάφορες παραδόσεις που έχουν κατά καιρούς μελετήσει.

Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά είναι ένα μοναδικό μουσικό ντουέτο. Στο επίκεντρο της δημιουργίας τους είναι η λύρα, ένα μικρό τοξωτό έγχορδο μουσικό όργανο, που χρησιμοποιείται σε αρκετές μουσικές παραδόσεις της μέσης ανατολής, στα Βαλκάνια, σε νησιά της Ελλάδας και κυρίως στην Κρήτη, όπου και διαμένουν, και το νακ τάρχου, ένα σύγχρονο όργανο με βαθύ αιθέριο ήχο σχετικό με αυτόν της λύρας.

Η μουσική των δύο καλλιτεχνών, παρ’ όλα αυτά, δεν ανήκει ακριβώς σε κάποια συγκεκριμένη μουσική παράδοση, αλλά αντλεί την έμπνευσή της από ένα ευρύ φάσμα παλαιών παραδόσεων που απορρέουν από τον κόσμο της τροπικής μουσικής. Αυτά τα στοιχεία ενσωματώνονται σε ένα νέο είδος που ο Ross Daly αποκαλεί Σύγχρονη Τροπική Μουσική. Το είδος αυτό ελάχιστα έχει να κάνει με αυτό που γνωρίζουμε ως σύγχρονη μουσική, και για την ακρίβεια το τελικό μουσικό ηχητικό της αποτέλεσμα φαίνεται να είναι άχρονο, και να κυμαίνεται μεταξύ μουσικής που παιζόταν πριν χιλιάδες χρόνια ή κάπου στο κοντινό παρελθόν.

Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά, εμπνευσμένοι από την βαθιά πίστη στην διαπροσωπική και υπερφυσική φύση των αρχαίων και αρχέτυπων τροπικών παραδόσεων της ανατολής, μελέτησαν εκτενώς τις παραδόσεις αυτές δίπλα σε κάποιους από τους καλύτερους μουσικούς και δασκάλους του κόσμου. Η γνώση που απέκτησαν από αυτές τις πηγές ενσωματώνεται σε δικές τους συνθέσεις, οι οποίες αντανακλούν την δική τους αντίληψη γύρω από την ιερή φύση της τέχνης της μουσικής.

Πληροφορίες 
Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, 20:30

Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό / 12 ευρώ μειωμένο (μαθητές / φοιτητές / άνεργοι / συνταξιούχοι)
Προπώληση: Καφενείο Καλά Καθούμενα, Λευκωσία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 70007102

Χορηγός Επικοινωνίας: Κανάλι 6
Φιλοξενία/Υποστήριξη: Θέατρο Δέντρο

Συνδέσμοι των μουσικών στο διαδύκτιο:
http://www.rossdaly.gr/el
https://myspace.com/rossdaly
http://www.kellythoma.com/
http://www.labyrinthmusic.gr/en/