Ρεσιτάλ Φαγκότου Ευάγγελου Χριστοδούλου

15 Μαΐου 2016

Η ζωή είναι γεμάτη βηματισμούς. Άλλοτε τα βήματά μας είναι γοργά και άλλοτε αργά. Μέσα από αυτά δημιουργούνται κατευθύνσεις και αυτές με τη σειρά τους δρόμοι, που εμείς χαράζουμε. Οι δρόμοι αυτοί έχουν αμφίδρομη κατεύθυνση, έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να επιστρέφουμε δημιουργώντας, νέες πορείες. Όλα αυτά μέσα σε ένα πλέγμα χαρμολύπης, αχτίδων φωτός μες στο σκοτάδι. Γιατί όπως εύστοχα λέει ο ποιητής: Μια λάμψη ο άνθρωπος κι αν είδες, είδες. Δύο ΒΗΜΑΤΑ αρκούν για να γίνουν δρόμος. Δρόμος που θα δώσει νέες προοπτικές, νέες κατευθύνσεις ζωής και ύπαρξης.

Το ρεσιτάλ του Ευάγγελου Χριστοδούλου θα είναι ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τους ήχους του φαγκότου. Ένα μουσικό συναπάντημα του Gabriel Faure, Heitor Villa – Lobos, Henri Duttileux και Edward Elgar. Καθώς επίσης μουσικοί διάλογοι του Nino Rota και του Μάνου Χατζιδάκι.
Στο μουσικό τούτο ταξίδι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η συνύπαρξη του φαγκότου με τους ηλεκτρικούς ήχους της κιθάρας δημιουργώντας καινούρια και ιδιαίτερα ηχοχρώματα.
Θα ακουστούν συνθέσεις του Νεοκλή Νεοφυτίδη και του Λοΐζου Παφίτη. Στο πιάνο θα είναι η Λεώνη Χατζηθωμά και στην ηλεκτρική κιθάρα ο Λοίζος Παφίτης.