ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ του Σοφοκλή

Το Θέατρο Δέντρο συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος και παρουσιάζει τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, το εμβληματικότερο ίσως δράμα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, στο επίκεντρο του οποίου τίθεται το άτομο σε σχέση με την προσωπική του ελευθερία, την εξουσία, την κοινωνία και τη θεϊκή βούληση.

Ο χρησμός του Απόλλωνα προβλέπει πως η πόλη των Θηβών θα σωθεί από το λοιμό, μόλις βρεθεί ο υπαίτιος για το θάνατο του βασιλιά Λάιου και αποβληθεί από αυτήν. Έτσι, ο Οιδίποδας ξεκινά την έρευνα, που όσο πιο βαθιά πηγαίνει τόσο πιο κοντά τον φέρνει στην αλήθεια. Τρία στάδια, τρεις Οιδίποδες μέσα στο χρόνο, που φθείρονται από αυτόν και την ίδια στιγμή τους υπενθυμίζει την ύπαρξη του θανάτου. Ο ίδιος που έσωσε τη Θήβα από τη μάστιγα της Σφίγγας, ο ίδιος τώρα τη μολύνει με τις πράξεις του. Η αλήθεια γίνεται διαχρονική, ξεπερνάει το χρόνο μιας ανθρώπινης ζωής, ξεπερνάει το θάνατο. Ο Οιδίποδας γίνεται ένας από μας, κι εμείς γινόμαστε αυτός.

* ▪*Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Άντυ Παπαδημητρίου
Μετάφραση: Βαλεντίνα Ευθυβούλου
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Λάκης Γενεθλής
Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Κοξαράς
Σχεδιασμός φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Σκούλλος
Διευθυντής σκηνής: Γιάννος Λούρας

Διανομή: Σταύρος Λούρας (Γέρος Οιδίποδας, Ιερέας, Τειρεσίας), Κούλλης Νικολάου (Μεσήλικας Οιδίποδας, Κρέοντας, Θεράποντας), Γιώργος Κυριάκου (Νέος Οιδίποδας, Κρέοντας, Αγγελιαφόρος Α΄, Αγγελιαφόρος Β΄), Στέλα Φυρογένη (Ιοκάστη), Αστέριος Πελτέκης (Α΄ Κορυφαίος), Τάσος Τζιβίσκος (Β΄ Κορυφαίος).

Πληροφορίες

Παραστάσεις:
Κυριακή 16 Ιουλίου, Αμφιθέατρο «το σκαλί», Αγλαντζιά
Παρασκευή 21 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Κυριακή 23 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

www.greekdramafest.com

Έναρξη παραστάσεων: 21:00
Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 20:45

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 7000 2414

Τιμές εισιτηρίων: €10 €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)
Δωρεάν είσοδος για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΔΙΘ για το 2017 και για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο.

Πώληση εισιτηρίων:
Περίπτερα SOEASY παγκύπρια
Musical Paradise
Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο
Περίπτερο In N Out στο Παραλίμνι
και ηλεκτρονικά: www.SoldoutTickets.com.cy

*Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις 12 Ιουνίου 2017