Ικέτιδες

Ασώματες Δυνάμεις / Μάχη Δημητριαδου Lindahl

17, 18, 19 και 21 Νοέμβρη Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, ώρα 8.30μμ

Αφορμή οι Ικέτιδες του Αισχύλου, το αρχαιότερο δράμα που εχει διασωθεί και το πρώτο στην ιστορία της ανθρωπότητας που θέτει το θέμα της βίας κατά των γυναικών, της προσφυγιάς, της αναζήτησης ασύλου, αλλα και των δικαιωμάτων της γυναίκας στην αυτοδιαχείρηση.
Για να γλυτώσουν απο αιμομικτικούς γάμους και βιασμούς απο τους Αιγύπτιους ξαδέρφους τους, οι 50 κόρες του Δαναού διασχίζουν την θάλασσα της Μεσογείου κι έρχονται στην Ελλάδα να ζητήσουν άσυλο και προστασία .
Η ιστορία των Ικέτιδων γίνεται καμβάς, όπου συνυφαίνονται παλιές και νέες ιστορίες ελπίδας και θάρρους, βίας και απελπισίας. Οι νεαρές γυναίκες είναι δύο φορές πιό εκτεθιμένες στις άγριες συνθήκες της προσφυγιάς, στον κίνδυνο της εκμετάλευσης και της εμπορίας, στην απάνθρωπη μεταχείρήση που εισπράτουν πολλές φορές κι απο την ίδια τους την οικογένεια.
Το ανθρώπινο δράμα που ενέπνευσε τον τραγικό ποιητή 2.500 χρονια πριν, δυστυχώς ακόμα συνεχίζεται.

Σύλληψη / Χορογραφία / Σκηνοθεσία: Μάχη Δημητριάδου Lindahl
Επεξεργασία κειμένων / Kαθοδήγηση υποκριτικής: Αννίτα Σαντοριναίου
Μουσική: Γιώργος Κολιάς
Σκηνικά / κοστούμια: Ελενα Κατσούρη
Σχεδιασμός φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης
Σχεδιασμός προγράμματος: Ernst Lindahl

Ερμηνεύουν / συνδημιουργούν: Anna Julia Brendle, Πωλίνα Ιωάννου, Βίκυ Κάλλά, Χριστιάνα Λάρκου, Αλεξία Νικολάου, Φούλη Στυλιανίδου, Λοίζος Κωνσταντίνου.

Κείμενα και ιστορίρες που μας ενέπνευσαν συμπεριλαμβάνουν τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, την «Πατρίδα» της Ουαρσάν Σαίρ, το «Μικρό ημερολόγιο συνόρων» του Γκαζμέντ Καπλάνι, ” Το λουλούδι της ερήμου” της Γουόρις Ντίρι, αφηγήσεις κοριτσιών που γλύτωσαν απο την Μπόκο Χαράμ, νεαρών γυναικών Γιαζίντι, μαρτυρίες θυμάτων κακοποίησης.

Διάρκεια 50 λεπτά

Με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος Τερψιχόρη 2016, για την έρευνα και την ανάπτυξη του χορού και με την συνεργασία του Θεάτρου Ριάλτο.

Εισητήρια: 12 ευρώ και 7 ευρώ ( μαθητικά , φοιτητικά στρατιωτικά, συνταξιούχων και επαγγελματιών χορευτών)

Η παράσταση είναι για άτομα άνω των 15 ετών.

Πληροφοριες κρατήσεις Θέατρο Δεντρο 99333871 ( 9.00-14.00) και 99583947. Επίσης στην σελίδα του face book theatro Dendro
Θέατρο Ριάλτο 77777745